Klanten beoordelen ons met een 9.6!

10.000+ tevreden Label Kiki-ladies

Gratis verzending (m.u.v. sale) vanaf € 25 (NL) en € 50 (EU)

Voor 16:00 uur besteld = vandaag verzonden

Achteraf betalen met Klarna

Hoe bereken je de omtrek van je vinger?

Het makkelijkste is om gebruik te maken van een flexibele centimeter. Rol deze om je vinger heen op de plek waar je van plan bent de ring te dragen. Heb je geen flexibele centimeter? Geen probleem! Ook met een stuk papier of touwtje kan je gemakkelijk de omtrek berekenen. Knip een smal strookje papier. Vouw het papier strak om je vinger heen. Zet vervolgens een streepje op de plek waar het papier weer samen komt. Leg vervolgens het papier naast een liniaal en meet dit stuk op. De lengte van het stukje papier is de omtrek van je vinger. In onderstaande tabel is vervolgens te zien welke ringmaat dan het meest geschikt is.

Hoe bereken je de maat van een bestaande ring?

De ringmaat van een bestaande ring opmeten? Leg de ring plat en meet met een centimeter het breedste gedeelte van de ring (van zijkant tot zijkant aan de binnenkant) Dit is de diameter van je ring. In onderstaande tabel is te zien welke ringmaat je dan nodig hebt.

Tips

  • Heb je grote knokkels? Neem dan een iets ruimere ringmaat.
  • Als het warm is zijn je vingers vaak wat dikker en als het koud is juist smaller. Kies het juiste moment uit om je vingers op te meten.
  • Je ringmaat kan per hand verschillen. Houdt hier rekening mee.