De zilveren sieraden die in mijn winkel liggen zijn verkleurd wat nu?

Aantasting is een natuurlijk gevolg van zilver dat reageert met elementen van de lucht zoals zwavel of waterstof. Veel mensen geloven dat zilver aanslag plaatsvindt vanwege het oxidatie-effect, dit is niet correct omdat zilver niet wordt beschouwd als een reactief materiaal. Het heeft geen reactie met zuurstof of water bij omgevingstemperatuur.

Door het in een badje silver clean te dompelen zullen je zilveren en vergulde sieraden weer net zo glimmen als toen je ze binnen kreeg. Een potje silver clean heb je jarenlang plezier van. Zie HIER een video van het gebruik van het product wat wij ook gebruiken om zilveren sieraden op te poetsen.

Hoe moet ik klanten adviseren met hun sieraden om te gaan?

De sieraden kun je het best uit doen wanneer je gaat douchen, zwemmen of slapen. Door het gebruik van chloor of andere chemicaliën zal het vergulde goud sneller dof worden of door erop te gaan liggen kunnen de sieraden sneller kapot gaan.

Tips en tricks

Doe je hoop van achter naar voor door je oor heen, zo kun je eenvoudig in de spiegel zien waar de opening van de hoop zit. Als je bang bent dat het afbreekt, laat het dan iemand anders doen. Zilver is een zacht materiaal, ga er zorgvuldig mee om.

Knijp af en toe de vlinders (achterkantjes) van je oorbellen dicht zodat deze je oorbellen goed op zijn plek houden. Zo raak je ze nooit meer kwijt!

Zilver wil nog wel eens een beetje van kleur veranderen, dit is een natuurlijk proces. Door het met een zilverpoets doekje op te poetsen of het in een badje ‘silver clean’ te dompelen zullen je zilveren en vergulde sieraden weer net zo glimmen als toen je ze kocht.

Presentatie sieraden

Gebruik voor de presentatie van de sieraden in je winkel zo veel mogelijk onze presentatiemeubeltjes. Deze zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd dat het een mooi geheel vormt. Wil je wat extra presentatie materiaal dan kun je dit eenvoudig via een klein prijsje kopen via de B2B.

Het leuk stijlen van een hoekje in je winkel is vrij eenvoudig als je je aan een paar regels houdt, zie foto hieronder:

  1. Gebruik ons houten presentatiemateriaal wat zorgt voor warmte.
  2. Plaats de gekleurde prijskaartjes bij de sieraden.
  3. Leg de meegeleverde kaartjes bij de sieraden voor meer sfeer. Gebruik de kant met het logo en met de afbeelding en leg ze naast elkaar.
  4. Zet er een plantje bij en varieer een beetje met de hoogte van de items.
  5. Zorg voor voldoende aanbod in je presenatiemateriaal.